Akkor is tégy meg mindent a szemétcsökkentésért, ha senki nem segít!

Gerillakuka

Gerillakuka

Tavaly elkezdtük

2019. január 02. - reyj

Tavaly végre rájöttünk: nem teszünk eleget. Olyan lehet ez, mint az alkoholizmus: a beismeréssel kezdődik. De azért mégsem olyan, hiszen valamennyien érintettek vagyunk. Az igazság az, hogy senki nem tesz eleget, hiszen a klímaváltozás egyre több embert-állatot-növényt sújt. A bolygó megmentése azonban azoknak a kezében van, akik ezt beismerik, és elkezdenek többet tenni. Akármennyire hihetetlen, de azok,akik eléggé környezettudatosnak vallják magukat, ebben nem sokat segítenek.

Mit tettünk tavaly? Elkezdtük végiggondolni, mivel tehetnénk többet. Amire eddig figyeltünk, azt elkezdtük népszerűsíteni: ezért a sok komposztos cikk. Amire eddig nem figyeltünk, arra elkezdtünk figyelni. Rájöttünk, hogy nem elég szelektíven gyűjteni a szemetet: nem szabad annyi szemetet termelni. Főleg műanyagot nem. Elkezdtünk kevesebbet vásárolni, törekedve a környezetbarát csomagolóanyagokra és összetevőkre. Elkezdtünk élményeket ajándékozni, nem csomagolni. Elkezdtünk kísérletezni a komposztálás és az újrahasznosítás egyéb területén.

gerillakuka-nari.png

Tavaly elkezdtünk beszélgetni is. Próbáljuk megérteni a többieket, próbáljuk megértetni magunkat a többiekkel. Itt, a blogon még csak beszámolunk ezekről, de itt a blogon is szeretnénk bevonni minél több embrt. Mert tenni csak sokan tudunk valamit. Szeretnénk, ha tudnátok, hogy mi már elkezdtük. Szeretnénk, ha tudnátok, hogy egyre többen tesznek egyre többet. Szeretnénk, ha látnátok, hogy így már van értelme, és csatlakoznátok. Próbálunk ötleteket adni, szívesen fogadunk ötleteket. Mert mi sem teszünk eleget.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gerillakuka.blog.hu/api/trackback/id/tr8914525828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása