Akkor is tégy meg mindent a szemétcsökkentésért, ha senki nem segít!

Gerillakuka

Gerillakuka

Egy kis löket

2019. február 08. - reyj

Mielőtt a gyorséttermeket látogató embereket megköveznénk, örömmel üdvözölhetjük, hogy számukra, számunkra is van további lépés – jelszavunk: mindenki számára van! Erre hívja fel a figyelmet az alábbi felirat, ami meglepő módon beválik! Ez a tábla ugyanis elég volt ahhoz, hogy a vendégek többsége valóban ne vegyen el műanyag fedelet és szívószálat.

Ez a lényeg: aszerint elvenni, megvenni a dolgokat, hogy valóban szükségünk van-e rá, nem pedig azért, mert ingyen van, vagy jár, vagy olcsóbb, vagy megkívánjuk.

img_20190120_130221.jpg

És ha az áruházakban is ki lenne írva ugyanez az egyszer használatos műanyagzacskók mellé, mennyit nyerhetnénk! És ha egyszer az emberek felfognák végre, hogy saját és gyerekeik jövőjét nem a pénzgyűjtés fogja biztosítani, akkor talán mindenki kitehetné a portékája mellé a feliratot: csak akkor vegyék meg, ha feltétlenül szükséges! Ez a kísérlet azt mutatja, hogy beválna.

De addig is, amíg ez megtörténik: lelki szemeink előtt lebegjenek mindig efféle táblácskák! Próbáljuk úgy tekinteni, hogy talán még jobb is, mint ha ki lennének téve, hiszen hosszú távon ezek is csak szemetek.

A bejegyzés trackback címe:

https://gerillakuka.blog.hu/api/trackback/id/tr5814614336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása